Юлія Кузьменко / фото УНІАН

Заарештована за підозрою у справі про вбивство Павла Шеремета дитячий лікар і волонтер Юлія Кузьменко написала листа матері загиблого журналіста.

Фотокопію листа опублікував у Facebook адвокат Кузьменко Владислав Добош, передає lb.ua.

Читайте такожВбивство Шеремета: у Нацполіції заперечують невідповідність результатів експертиз

Відео дня

"Ми з Вами не знайомі особисто, але вже, на жаль, знайомі заочно. Я не буду писати і переконувати Вас, що я тут ні при чому - я хочу, щоб Ви це дізналися з об'єктивних експертиз та доказів, на проведенні яких я наполягаю", - пише Кузьменко.

Вона називає "шоу" події, які відбувається у справі про вбивство журналіста, і просить у матері вибачення за те, що їй доводиться спостерігати за цим.

"Я просто хочу висловити вам моє щире співчуття. Ви пережили те, що боїться пережити кожна мати найбільше на світі. Смерть своєї дитини. Ви три роки після цього спостерігали імпотенцію нашої структури МВС у розслідуванні його смерті. Вибачте, але вам доведеться знову побачити, що зі смерті вашого сина роблять шоу з нашою участю. Вибачте нашій країні за це. Я просто побажаю того, щоб одного разу перед Вами поставили справжніх вбивць і Ви могли б подивитися їм в очі. Тримайтеся", - йдеться в листі.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня суд обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.