У марафоні беруть участь близько 20 відомих українських співаків / фото facebook/Eugenivanovych

На Майдані Незалежності у Києві відбувається музичний марафон "Білими нитками" на підтримку ветерана АТО, музиканта Андрія Антоненка (Riffmaster), лікаря Юлії Кузьменко та військової медсестри Яни Дугарь, підозрюваних у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Читайте такожПрокурор, який підписував підозри у справі Шеремета, не пройшов переатестацію

Про це організатори акції повідомляють у Facebook.

Вони переконані, що Антоненко, Кузьменко та Дугарь несправедливо утримують за ґратами у справі про убивства Шеремета.

«Творча спільнота України - музиканти, митці, громадські діячі - обурені цією ситуацією. Ми не віримо в причетність Андрія, Юлі та Яни до вбивства Павла Шеремета. Ми вважаємо, що доказів для обвинувачення замало, а наявні - не витримують жодної критики. Ми вбачаємо в цій справі політичне забарвлення та переслідування й тиск на активний прошарок суспільства. Ми вимагаємо справедливого, неупередженого правосуддя в Україні!», - наголошується на сторінці організаторів марафону у Facebook.

У марафоні беруть участь близько 20 відомих українських співаків, музичних гуртів та спікери (волонтери, військові, адвокати та родичі ув'язнених).

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що в причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ять осіб: музиканта, ветерана АТО Антоненка, лікаря Кузьменко (псевдонім «Лисиця»), військову медсестру Дугарь і подружжя-добровольців Інну («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків.

Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь. Кузьменко та Антоненку обрані запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, Дугарь - цілодобового домашнього арешту.