Ця скульптура раніше вже не раз пошкоджувалася вандалами \ pinterest.pt

В Одесі відреставрують постраждалу від дій вандалів скульптуру-фонтан «Молодість», яку місцеві жителі також називають «Діти і жаба».

Читайте такожНа Одещині відкрили меморіал загиблим морським піхотинцям (фото)

Як повідомили УНІАН у прес-службі мерії міста, наприкінці минулого тижня Координаційна рада з питань охорони культурної спадщини Одеської міськради розглянув науково-проектну документацію з комплексної реставрації зазначеної скульптурної групи, яку не раз пошкоджували зловмисники.

Відео дня

Як зазначається, розробники проекту представили архівні матеріали, згідно з якими одеська композиція є однією з копій мармурової композиції-фонтану «Молодість», представленої на Паризькому художньому салоні в 1904 році.

На оригінальній скульптурі, а також на всіх інших її копіях в всьому світі на чаші фонтану розташована композиція з трьох жаб, відлитих з бронзи.

«Одеську скульптурну групу в післяреволюційний період (після 1917 року - УНІАН) не раз переміщали і змінювали. В результаті до наших днів дійшла композиція з чашею фонтану, на якій розташована одна бетонна жаба», - повідомили в мерії.

За даними прес-служби, за підсумками засідання ради було ухвалено рішення про повернення в процес реставрації трьох бронзових жаб.

Крім того, передбачається, що прилегла до фонтану територія буде упорядкована (передбачено водовідведення і підсвічування скульптурного ансамблю).

Як повідомляв УНІАН, наприкінці січня цього року влада міста звернулися в поліцію з проханням встановити особи вандалів, які пошкодили в центрі міста скульптуру-фонтан «Молодість». Повідомлялося, що невідомі зловмисники відбили ногу однієї з фігур композиції.

Ця скульптура раніше вже не раз пошкоджувалася вандалами.

Довідка УНІАН. Пам'ятник «Молодість» розміщений в історичному центрі Одеси - в сквері біля будівлі музею Морського флоту (Англійський клуб). Є пам'яткою історії та монументального мистецтва місцевого значення. Це одна з рекомендованих копій композиції французького скульптора епохи модерн Макса Блонда.

В Одесі композицію також називають «Діти і жаба». Одеська копія роботи Блонда виготовлена зі світлого мармуру. Коли фонтан працює, струмінь води, що тече з рота жаби, омиває ноги трьох дітей, які сидять на високому камені, і стікає в напівовальну чашу з невисокими бортиками.