Боєприпас вилучили 13 грудня в офісному приміщенні, розміщеному на першому поверсі будинку, де жив один з підозрюваних у справі Андрій Антоненко / фото УНІАН

За даними експертизи, у підриві автомобіля журналіста Павла Шеремета використовувалася аналогічна речовина, рештки якої знайшли у вилученій в одного з підозрюваних Андрія Антоненка міні.

Про це Національна поліція України повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

«Такий висновок зробили слідчі, отримавши результати вибухотехнічної експертизи. Дослідження проводили фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України», - сказано у дописі.

Відео дня

Читайте такожВбивство Шеремета: адвокат Кузьменко поставив під сумнів докази слідства проти Антоненка

При цьому зазначається, що, «відповідно до висновку експертів, вилучений під час обшуку у підозрюваного речовий доказ є вихолощеною промислово виготовленою бойовою протипіхотною осколковою міною направленої дії МОН-50».

У поліції також наголосили, що корпусі міни фахівці знайшли залишки вибухової речовини на основі гексогену.

«Саме цей матеріал і був в основі саморобних вибухових пристроїв, за допомогою яких скоїли замах на вбивство косівського підприємця та підірвали авто Шеремета», - зауважили у НПУ.

Крім того, повідомляється, що на корпусі та всередині досліджуваного предмета експерти також виявили змішані біологічні сліди. Тож додатково фахівці встановлюватимуть їх належність.

«Наразі підозрюваний відмовився пояснювати походження та мету зберігання вилученого предмета, посилаючись на норми ст. 63 Конституції України. Окрім того, затриманий відмовляється від проведення слідчих експериментів і надання показань», - додали в поліції.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року на брифінгу в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків.

Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь. Кузьменко і Антоненку обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь - цілодобового домашнього арешту.

18 грудня у поліції заявили, що перед обшуком у квартирі Антоненко попросив брата дружини винести з помешкання міну.

У поліції додали, що 13 грудня слідчі під час обшуку в офісі, що розміщений на першому поверсі будинку, де жив підозрюваний, виявили предмет, схожий на протипіхотну міну МОН-50.

«Очевидці у своїх поясненнях вказали, що сусід із третього поверху (брат дружини Антоненка, який проживає спільно із ним) залишив на зберігання предмет, назвавши його роутером. Вказаний предмет був захований у купюроприймач терміналу», - повідомляли у поліції.