Стан постраждалих громадян України стабільний / фото Юрій Сон, Facebook

У катастрофі літака в Казахстані постраждали два громадяни України – Яна і Юрій Сон, 28 і 29 років.

Як повідомили «Обозревателю» у посольстві України в Казахстані, сімейна пара травмувалася і зараз перебуває в госпіталі.

Читайте також"Гарного дня вам!": з'явився аудіозапис переговорів екіпажу літака, який впав у Казахстані

Відео дня

У них компресійні переломи хребтів із 3 до 7 відділу. "Лікарі стверджують, що стан їхній важкий, але стабільний. Небезпеки їхнім життям немає. Медики роблять усе можливе, щоб їм допомогти. У понеділок буде засідати консиліум", – розповіли у дипвідомстві.

Яна і Юрій були в гостях у бабусі. Зараз родичі їх уже відвідали в лікарні. Там же перебуває і представник посольства, який вирішує всі питання. Їм будуть передані телефони, щоб вони могли зв'язатися з рідними в Україні. Також у катастрофі вони втратили свої документи, зараз дипвідомство займається їхнім відновленням.

Юрій Сон працює діджеєм. Напередодні ввечері він був у одному з танцювальних клубів Алмати і викладав відео з вечірки. Також він працює в одній зі шкіл англійської мови. Сьогодні ввечері Юрій мав виступати в київському клубі River Port, він запрошував туди своїх друзів, обіцяв продемонструвати свою нову музичну добірку.

Його дружина Яна також працює в школі англійської мови контент редактором. Подружжя захоплюються музикою, люблять зустрічатися з друзями.

Після того, як подружжя поправляться, буде вирішуватися питання про транспортування до України.

Нагадаємо, у Казахстані рано-вранці 27 грудня впав і розбився літак компанії Bek Air, на борту якого перебувало 100 осіб – 95 пасажирів і 5 членів екіпажу. Про це повідомило МВС Казахстану. Лайнер виконував рейс "Алмата – Нурсултан".