Катастрофа літака в Казахстані \ REUTERS

Кількість загиблих в результаті аварії пасажирського літака авіакомпанії Bek Air в Казахстані поки точно невідома. Як повідомив аеропорт Алма-Ати, звідки злітав літак, 60 осіб вижили. Аеропорт Алма-Ати опублікував список їхніх імен і прізвищ.

Читайте такожУ Казахстані зазнав катастрофи пасажирський літак (фото, відео)

Медики на даний момент підтверджують смерть 15 людей - один з пасажирів помер вже в лікарні, передає Бі-бі-сі.

Відео дня

За інформацією казахстанської влади, аварія сталася при зльоті з аеропорту Алма-Ати: літак Fokker, що виконував рейс в столицю країни Нур-Султан, втратив висоту, пробив бетонну огорожу, зіткнувся з двоповерховим будинком і впав в районі житлових будинків.

Як повідомили в МВС Казахстану, на місці аварії працює 976 осіб та 70 одиниць техніки, а також 33 бригади швидкої допомоги.

З 66 поранених, доставлених у лікарні, 50 осіб госпіталізовано, повідомив пресі голова управління охорони здоров'я Алма-Ати Тлеухан Абілдаєв. У важкому стані знаходяться 12 пасажирів, заявив він.

Повідомляється, що загоряння літака не сталося, однак кореспондент агентства Рейтер, що знаходиться в аеропорту, передає, що над місцем аварії стоїть щільний дим.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв висловив співчуття близьким загиблих під час аварії і пообіцяв, що всі винні понесуть суворе покарання.

У парку авіакомпанії Bek Air - літаки Fokker 100 виробництва Нідерландів. Влада Казахстану повідомила, що польоти лайнерів цього типу припинені. Також призупинено роботу авіакомпанії Bek Air.

Fokker 100 вміщує до 107 пасажирів, він побудований на базі літака Fokker F28. Перший політ Fokker 100 відбувся 30 листопада 1986 року.

Всього було вироблено 283 літаків цієї моделі. Виробник літака збанкрутував ще в 1996 році.

Літаки цього типу експлуатують багато великих авіакомпаній - Alitalia, Lufthansa, KLM, Swiss та інші.

Перший політ літак (реєстраційний номер - UP-F1007), який впав в Алма-Аті, здійснив у квітні 1996 року. Його вік - 23,5 роки.