На вчителів молодших класів чекає сертифікація / Фото УНІАН

В Україні 15 січня розпочалася реєстрація на сертифікацію вчителів початкових класів, які мають не менше двох років педагогічного стажу.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти, цьогоріч пілотну сертифікацію зможуть пройти до 2000 вчителів. Реєстрація триватиме до 31 січня.

За словами міністра Ганни Новосад, у порівнянні з минулим роком було змінено порядок етапів та вдвічі збільшено ліміт кількості учасників. 

Відео дня

"Щоб охопити всі регіони України, МОН визначило максимальний обсяг заяв, які можуть подати вчителі від кожної з областей. Обсяг визначено на пропорційних засадах - залежно від кількості початкових класів у області. Так, найменшу кількість заяв - 29 - можуть подати вчителі з Луганської області. Найбільшу - 140 - педагоги Дніпропетровщини", - повідомляють у відомстві.

Читайте такожУ школах Львова ввели нові уроки - правильної постави (відео)

Першим етапом сертифікації-2020 буде "ЗНО для вчителів", наступним - самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності. Останній етап - вивчення експертами практичного досвіду роботи учасників.

"Одним із важливих цьогорічних відмінностей у порівнянні з пілотною сертифікацією 2019 року стане відсіювання учасників після кожного з етапів: до кожного наступного переходитимуть ті учасники, які вдало пройшли попередній. Також як і раніше, педагог може добровільно відмовитись від сертифікації на будь-якому її етапі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Новосад раніше пояснила, що за п'ять-шість років сертифікація вчителів має стати обов'язковою для всіх педагогічних працівників.