Свідки стверджують, що на момент злочину Дугарь була в донецькому госпіталі / фото УНІАН

Ще один свідок - ветеран АТО Сергій Куницький - підтвердив алібі військової медсестри Яни Дугарь, підозрюваної у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Як передає кореспондент УНІАН, Печерський районний суд почав розгляд клопотання ще одного адвоката Дугарь про зміну їй запобіжного заходу на особисте зобов’язання.

У рамках цього засідання було допитано ветерана АТО Сергія Куницького. Він повідомив суду, що після поранення у ніч з 17 на 18 липня 2016 року його доправили до мобільного госпіталю у Покровську, що на Донеччині.

Відео дня

За його словами, вперше він побачив Дугарь, коли сидів у приймальному покої госпіталя, очікуючи на огляд лікарем. Куницький додав, що запам’ятав Дугарь через її специфічну спортивну ходу та татуювання.

За словами ветерана, під час перебування в госпіталі по 2 серпня він фактично щодня бачив Дугарь, оскільки вона робила йому уколи.

Окрім того, він повідомив, що пам’ятає розмови у госпіталі з ще одним військовослужбовцем, який сказав, що Яна - сирота.

Читайте такожВбивство Шеремета: свідки стверджують, що на момент злочину Дугарь була в донецькому госпіталі

Куницький зауважив, що з телебачення дізнався про те, що Дугарь підозрюють у вбивстві Шеремета, і вирішив їй допомогти своїми свідченнями.

У зв’язку з тим, що прокурор не ознайомився з ухвалою Київського апеляційного суду про дозвіл Дугарь проживати в Києві, суд оголосив перерву у засіданні до 12.30 24 січня. Також, ймовірно, що два провадження за клопотанням адвокатів Дугарь у наступну п’ятницю будуть об’єднані в одне, оскільки в обох адвокати просять змінити запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов’язання.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 17 січня, Печерський районний суд Києва, який розглядав апеляцію ще одного адвоката Дугарь на обраний їй запобіжний захід, оголосив перерву до 11.30 24 січня.

У суді було допитано двох свідків захисту — ветеранів АТО, які заявили, що на момент вбивства журналіста Павла Шеремета військова медсестра Яна Дугарь перебувала у мобільному військовому госпіталі на Донеччині.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь та подружжя добровольців Інну ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, закладала вибухівку під авто журналіста, та Дугарь, яка напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.