Вовка обвинувачували у винесенні завідома неправосудного рішення / фото: УНІАН

Вишгородський райсуд Київщини 15 січня виправдав суддю Печерського райсуду Києва Сергія Вовка, якого звинувачували у незаконному позбавленні квартири й автомобіля киянки.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на коментар прокуратури.

«… визнати невинуватим у пред`явленому обвинуваченні за ч. 2 ст. 375 КК України та виправдати за недоведеністю вчинення злочину», – йдеться у судовому рішенні.

Відео дня

Читайте такожПашинський програв суд проти журналістів "НВ"

Згідно з текстом документу, потерпіла зазначила, що квартира, яку вона придбала та зареєструвала у 2011 році, у жовтні 2014-го отримала незрозумілим чином нового власника за рішенням Печерського райсуду Києва.

Після цього вона звернулась до юристів задля підготовки заяви про скасування такого рішення суду, аргументуючи це тим, що ніякі повістки та повідомлення їй не приходили.

В апеляційній інстанції чоловік, який оформив на себе квартиру й авто, від позову відмовився і провадження у справі було закрите. Предметом вищевказаного провадження стосовно Вовка було якраз його рішення від 2014 року.

У коментарі виданню в прокуратурі відповіли, що готують апеляцію на це рішення.

Як повідомляв УНІАН, фігурант кримінального провадження щодо втручання в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС), постановлення завідомо неправосудних рішень та втручання в діяльність судових органів, суддя Павло Вовк знову став головою Окружного адміністративного суду Києва.