Павло Вовк знову став головою Окружного адмінсуду Києва \ Facebook/Павло Вовк

Фігурант кримінального провадження щодо втручання в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС), постановлення завідомо неправосудних рішень та втручання в діяльність судових органів, суддя Павло Вовк знову став головою Окружного адміністративного суду Києва.

Як повідомляє прес-служба суду, відповідне рішення було ухвалено сьогодні під час зборів суддів ОАСК шляхом таємного голосування.

Зазначається, що 39 із 42 присутніх суддів віддали свій голос за Вовка.

Відео дня

Читайте такожПодвійні стандарти української Феміди: Як Вища рада правосуддя працює "для своїх"

Як повідомляв УНІАН, 20 серпня суддя Павло Вовк заявив, що з 1 серпня склав повноваження голови Окружного адміністративного суду Києва. Про це він сказав на засіданні Вищої ради правосуддя, який розглядав клопотання Генеральної прокуратури про відсторонення Вовка від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності. За словами судді, зараз він перебуває у відпустці. В результаті ВРП відхилила клопотання ГПУ.

26 липня на сайті Національного антикорупційного бюро України були оприлюднені записи розмов, які, на думку слідства, свідчать про протиправне втручання суддів Окружного адмінсуду Києва в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів, яке полягало у створенні перешкод для проведення кваліфікаційного оцінювання суддів ОАСК на відповідність займаній посаді. Під час його проходження перевіряють не тільки рівень знань судді, але й походження майна і причетність до корупційних скандалів.

У той же день в ОАСК пройшли обшуки. На той час керівник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що ГПУ зафіксувала протиправний вплив Окружного адмінсуду Києва на прийняття рішень Конституційним судом України, Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, а також вплив на діяльність міністерств, відомств і роботу Державного бюро розслідувань.

Читайте такожДокументи ГПУ не мали жодної юридичної сили - адвокат скандального судді Вовка

2 серпня Генпрокуратура вручила підозри голові ОАСК Вовку, суддям Євгену Аблову і Ігорю Погрібніченку, а також судді Суворовського райсуду Одеси Івану Шепітко, які фігурують у записах НАБУ. Суддям інкримінується перешкоджання діяльності ВККС, винесення завідомо неправосудних рішень та втручання в діяльність судових органів, тобто правопорушень, передбачених ст. 351-2, ст. 375, ст. 376 Кримінального кодексу.

У листопаді генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що розслідування відносно судді Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка закінчено, і справа передається до суду.