Відносно 12 мігрантів ухвалено рішення про примусове повернення їх до країни походження / фото mvs.gov.ua

У результаті масової перевірки мусульман біля мечеті в Києві щодо 12 мігрантів ухвалені рішення про примусове повернення їх до країни походження.

Про це повідомляє прес-служба Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби України у місті Києві та Київській області.

Читайте такожТорік окупанти в Криму провели 157 незаконних затримань і 335 арештів – правозахисники

Відео дня

Зазначається, що сьогодні спільно зі співробітниками Національної поліції було проведено перевірку з дотримання міграційного законодавства іноземцями та особами без громадянства у Шевченківському районі столиці.

«Під час перевірки торгівельних об'єктів біля пров. Старожитомирський виявили 15 порушників міграційного законодавства. У результаті відносно 12 неврегульованих мігрантів були прийняті рішення про примусове повернення до країни походження, відносно однієї особи вирішено скоротити термін перебування на території України, ще двох іноземців було притягнуто до адміністративної відповідальності за працевлаштування без відповідного дозволу за ст. 203 КУпАП», - йдеться у повідомленні.

Водночас, як запевнили у відомстві, їхні співробітники до мечеті не заходили, права віруючих мусульман не порушували.

«Під час перевірки на територію мечеті, яка розташована поряд із місцем відпрацювання на вул. Дегтярівській, працівники міграційної служби і поліцейські не заходили, права віруючих мусульман не порушувались, проявів дискримінації на ґрунті раси, національності, релігії та громадянства працівниками ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області не було допущено», - додали в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, лідер Меджлісу кримськотатарського народу, колишній народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що 31 січня в Києві віруючі мусульмани «зіткнулися з кричущим і масовим порушенням прав людини».

За його словами, до мечеті Ісламського культурного центру «Альраїд», що знаходиться в Києві на вулиці Дегтярівській, прибули на двох автобусах співробітники Державної міграційної служби та екіпіровані спецзасобами і зброєю співробітники поліції. Своє перебування біля мечеті і вимоги до людей, які виходили з двору мечеті, пред'являти документи, що підтверджують особу, співробітники міграційної служби пояснили рейдом з виявлення нелегальних мігрантів.

У поліції Києва повідомили, що поліцейські разом зі співробітниками міграційної служби виявили 15 іноземних громадян, які не мали документів, що підтверджують їхнє законне перебування на території України. Серед них - громадяни десяти країн - Російської Федерації, Марокко, Азербайджану, Тунісу, Ємену, Єгипту, Казахстану, Сирії, Узбекистану та Лівії.