REUTERS

Наразі ще не встановлено чіткої дати евакуації українських громадян з Китаю, де вирує новий тип коронавірусу.

Читайте такожПосольство розповіло, скільки українців перебуває у китайській провінції Хубей, звідки поширився новий коронавірус

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час прес-конференції щодо оперативної інформації про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV повідомив генеральний директор Директорату громадського здоров'я МОЗ України Андрій Скіпальський.

Відео дня

Відповідаючи на питання, коли проводитиметься евакуація українських громадян з Китаю, він зазначив: «Чітку дату поки що не встановлено. Про це сьогодні була нарада в Мінінфраструктури, і результати я поки не можу вам дати».

Скіпальський висловив думку, що пізніше буде оприлюднено чітку дату і підготовлено заходи для можливої карантинізації.

«Мова йшла на нараді в уряді - протягом тижня. Це було минулої п'ятниці. Я так розумію, що протягом цього тижня ми маємо вжити цих заходів і можемо здійснити це», - сказав він.

Також на питання щодо продовження канікул студентам з Китаю, Скіпальський зауважив, що цей термін має визначити Міністерство освіти і науки. «У самому Китаї, в самій провінції Хубей, у них теж канікулярний період продовжений, мені здається, до 14 лютого... Ситуація кожен день змінюється, кожного дня ми маємо оперативну ситуацію, змінюють і рішення, деякі можуть прийматися на підставі тих даних, які ми матимемо через день, два, три, через тиждень», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.