Протасів яр у Києві / фото facebook.com/save.protas

Столична прокуратура оскаржила в апеляційному порядку рішення окружного адміністративного суду міста Києва, яким в містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на території Протасового Яру внесено зміни щодо гранично допустимої висоти об’єкта будівництва з 73,5 метрів до 100.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Зазначене судове рішення було ухвалено за позовом будівельної компанії, яка планує звести на земельній ділянці по вул. Миколи Амосова у Солом’янському районі міста Києва житлово-офісний торгівельний комплекс з готелем та паркінгом", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Окружний адміністративний суд задовольнив позов забудовника і зобов’язав Департамент містобудування та архітектури КМДА внести зміни до вказаних містобудівних умов та обмежень щодо гранично допустимої висоти об’єкта будівництва з 73,5 метрів до 100.

Не погоджуючись із зазначеним рішенням, прокуратура оскаржила його шляхом внесення апеляційної скарги до Шостого апеляційного адміністративного суду, додали у відомстві.

Читайте такожСуд зобов’язав забудовника знести 4 поверхи "будинку-монстра" на Подолі

Як повідомляв УНІАН, ділянка на схилі у зеленій зоні біля Національного Інституту серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова була передана забудовнику на 5 років в оренду на обслуговування ще при міському голові Києва Леоніду Черновецькому. Через кілька років змінили її цільове призначення - під будівництво офісно-торговельного комплексу і продовжили оренду на 10 років.

Зараз земельна ділянка площею 3 га перебуває в оренді до 2022 року під будівництво офісно-торгового центру, а всю зелену зону планують вирубити.

Протистояння активістів громадської ініціативи "Захистимо Протасів яр" із забудовником ТОВ "Дайтона Груп" триває з 1 травня. Активісти виступають проти знищення лісу та будівництва житлового комплексу в зоні охоронюваного ландшафту Києва.

2 травня 2019 року на вулиці Протасів Яр у Києві відбувся стихійний мітинг проти забудови Протасового Яру. У той день представники забудовника зрізали кілька дерев та почали встановлювати бетонні плити навколо території майбутнього будівництва. В акції взяли участь близько 100 людей.

Окрім акцій протесту, активісти намагаються вирішити проблему у правовій площині. Зокрема, вони подали позов до Окружного адміністративного суду м. Києва, а місцеві мешканці ініціювали низку звернень до правоохоронних органів за фактами незаконного будівництва та самовільного захоплення земельних ділянок у Протасовому яру.

Читайте такожСуд скасував дозвіл на будівництво скандального житлового комплексу на Осокорках

КМДА неодноразово просила забудовника утриматись від виконання робіт у Протасовому Яру.

У вересні 2019 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними і скасував приписи Державної архітектурно-будівельної інспекції, які зупиняли зведення житлово-офісно-торговельного комплексу у столичному Протасовому Яру.

20 жовтня учасники ініціативної групи "Збережемо Протасів Яр" авто-велопробігом приїхали до Офісу президента України і зареєстрували звернення, у якому просять захистити Протасів Яр від забудови.