Протестувальники проти забудови Протасового яру в Києві перекрили рух вулицею / фото informator.news

Протестувальники проти забудови Протасового яру в Києві перекрили рух по однойменній вулиці.

Як передає кореспондент УНІАН, місцеві жителі та активісти в районі незаконної забудови - в лісопарку між вулицями Протасів Яр та вулицею Амосова - знесли будівельний паркан та розтрощили два будиночки охорони будівельного майданчика.

Після цього активісти вийшли на проїжджу частину Протасового Яру, заблокувавши рух. Вони пропускають лише тролейбуси та транспорт екстрених служб.

Відео дня

Читайте такожСуд скасував дозвіл на будівництво скандального житлового комплексу на Осокорках

Станом на зараз будівельники під охороною "тітушок" за три попередні дні встигли спиляти кілька десятків дерев на схилі Протасового Яру. Активісти позабивали цвяхи в стовбури дерев, які ще лишилися стояти, щоб неуможливити подальше знищення зеленої зони.

Як повідомляв УНІАН, ділянка на схилі у зеленій зоні біля Національного Інституту серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова була передана забудовнику на 5 років в оренду на обслуговування ще при міському голові Києва Леоніду Черновецькому. Через кілька років змінили її цільове призначення – під будівництво офісно-торговельного комплексу і продовжили оренду на 10 років. Зараз земельна ділянка перебуває в оренді до 2022 року під будівництво офісно-торгового центру. Територія тут 3 га і всі 3 га планують під вирубку.