Міхеіл Саакашвілі / REUTERS

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у перевищенні влади та службових повноважень колишнім керівникам підрозділів Державної прикордонної служби.

Про це інформує прес-служба ДБР.

Читайте такожСаакашвілі в Грузії запідозрили у спробі повалення влади: МВС зробило заяву

Відео дня

Слідством встановлено, що колишній керівник Департаменту оперативної діяльності Адміністрації Державної прикордонної служби України та Окремого відділу Адміністрації Державної прикордонної служби України, організували незаконне затримання Міхеїла Саакашвілі та його переміщення до Польщі у лютому 2018 року.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2017 року на той час президент Петро Порошенко видав указ про позбавлення Саакашвілі громадянства України.

В Україні Саакашвілі інкримінували три статті Кримінального кодексу: замах на злочин (ч. 1 ст. 15), злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили двоє або більше осіб (ч. 2 ст. 28), сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності (ч. 2 ст. 256).

12 лютого 2018 року Саакашвілі за процедурою реадмісії було передано Польщі. 28 травня новий президент України Володимир Зеленський виключив з указу свого попередника Порошенка від 26 липня 2017 року положення про втрату Саакашвілі громадянства України. 29 травня Саакашвілі повернувся в Україну.

Після повернення в Київ Саакашвілі заявив, що повернувся в Україну не заради помсти. 7 жовтня Генеральна Прокуратура відкрила кримінальне провадження за заявою Саакашвілі.