В ХАІ не пускають китайських студентів на заняття / фото УНІАН

У харківському Національному аерокосмічному університеті ім. Жуковського (ХАІ) вжили заходів проти коронавірусу 2019-nCoV.

Про це повідомили у вузі, пише SQ.

Читайте такожУбивчий коронавірус: понад півсотні українців виявили бажання евакуюватися із Китаю

Відео дня

Зокрема:

факультету з підготовки іноземних громадян у короткий термін доручено реалізувати дистанційні форми навчання для студентів з КНР;

для забезпечення навчального процесу таким студентам будуть передані навчальні матеріали, а також організована дистанційна форма навчання. Лабораторні та аудиторні заняття, які вимагають використання спеціального обладнання для цих студентів, відкладаються;

тимчасово відкладається виїзд українських студентів в Китай по програмах академічної мобільності.

Зазначимо, за два тижні в Харківську обласну інфекційну лікарню госпіталізовано дев'ятьох громадян Китаю. Перший пацієнт з підозрою на коронавірус поступив 25 січня. Ним виявився турист з КНР.

Потім в лікарню в різний час надійшло ще вісім осіб - студенти ХАІ та Харківської державної академії культури. З'ясувалося, що тільки один з хворих раніше бував в Ухані (епіцентр поширення 2019-nCoV). Більше того, ніхто з пацієнтів не підходив за критеріями виявлення коронавірусу. Лікарі встановили, що всі громадяни Китаю підхопили різні типи ГРВІ.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

У Міністерстві охорони здоров'я України вже отримали тест-систему для виявлення нового коронавірусу.