Антоненко вважає, що слідчий приховує докази його невинуватості / фото УНІАН

Підозрюваний в організації вбивства журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко відмовився давати свідчення.

Скріншот відповідного клопотання Антоненка від 6 лютого на адресу слідчого оприлюднила спільнота FreeRiff у Facebook.

Читайте такожУ Раді хочуть створити тимчасову слідчу комісію у справі Шеремета

Відео дня

"Шановний пане слідчий, для мене було неприємним сюрпризом, як ви викривили зміст моїх показань в своєму клопотанні про продовження мого арешту. Ще раз заявляю, що все, що було мною сказано, є абсолютною правдою, я підтверджую раніше надані показання. Але я не можу погодитись з тим, що мої слова перекручують і використовують проти мене", - зазначається в листі.

Далі у клопотанні Антоненко зазначив, що слідчий приховує докази його невинуватості.

"Будь-яка співпраця зі слідством можлива лише після усунення порушень закону з вашого боку, в тому числі, надання адвокатам можливості ознайомитись з документами, експертизами, які ви обіцяєте надати більше місяця, а також офіційного експертного вимірювання мого зросту. Крім того, негайно надайте дозвіл моїм адвокатам на доступ до моєї особової справи в ІТТ", - йдеться в документі.

До того моменту, заявив Антоненко, він відмовляється відповідати на будь-які питання на підставі статті 63 Конституції України.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь. Також у справі фігурує подружжя добровольців Інни ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, закладала вибухівку під авто журналіста, та Дугарь, яка напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

5 лютого Печерський райсуд Києва залишив Антоненка під вартою на два місяці.