У церкві відзначили, що не можуть відповідати за медичну сторону питання / УНІАН

Православна церква закликала людей, які намагаються перешкодити проїзду автобусів з пасажирами літака з Уханя, що став епіцентром епідемії коронавірусу, проявити милосердя і не поводитися агресивно.

Про це йдеться в заяві ПЦУ.

Читайте такожАвтобуси з евакуйованими із Китаю українцями вирушили до Нових Санжар (відео)

"Церква не може відповідати за медичну сторону питання, яка знаходиться в компетенції спеціалістів і регулюється державою. Але ми зобов'язані вказати на моральну сторону виклику, з яким зіткнулося наше суспільство", - йдеться в заяві.

Церква наголошує, що милосердя і любов до ближнього, допомога ближньому, який опинився в біді, і принцип доброго ставлення до людей – це принципи, закладені в Біблії.

"Нехай страх перед хворобою не затьмарює наш розум і совість, нашу людяність! Нехай Господь дасть усім нам, як суспільству, мудрість і витримку, збереже від напасті згубної хвороби і від згубної ненависті і відчуження!", - резюмується в заклику ПЦУ.

Як повідомляв УНІАН, в медцентр МВС "Нові Санжари" повинні доставити евакуйованих з Китаю людей, які сьогодні прибули в Україну. Протягом 14 днів люди будуть перебувати у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідеміологічного контролю і безпеки.

Місцеві жителі злякалися сусідства з карантином і перекрили трасу М-22 Полтава-Олександрія в знак протесту.

Зранку між протестувальниками і правоохоронцями виникла короткострокова сутичка. Як заявляли пікетувальники, якщо евакуйованих привезуть в Нові Санжари, то вони будуть «палити шини, лягати під колеса, перекривати державну трасу». МВС підвело до місця подій бронетехніку.