Станом на 12:00  дороги з Полтави до смт Нові Санжари перекриті противниками прибуття українців з китайського міста Ухань. Серед населення панують панічні настрої.

Читайте такожУкраїна готова до можливого виявлення коронавірусу в евакуйованих з Китаю людей - Радуцький

Про це повідомляє аналітик Інституту масової інформації Ірина Земляна, матір якої живе у Нових Санжарах. 

Відео дня

“Дороги з Полтави до Нових Санжар перекриті людьми. Дороги з Дніпрпетровщини (Новосанжарський район межує з Дніпропетровською областю) перекриті. Національна гвардія прорвала оборону в одному місці. але люди заблокували міст через річку (я трохи переживаю за той міст, бо він в аварійному стані і щоб він не завалився). Автобусне сполучення скасоване”, - зазначила вона у Facebook.

За словами Земляної, її матір працює директоркою школи в сусідньому селі. О 6 ранку вона змогла виїхати з Нових Санжар, але як буде повертатися - невідомо, бо все перекрито.

“У людей паніка, вони одне одного накручують та плачуть, ширяться чутки і фейки. Президент написав, що санаторій ізольовано, але це не правда, бо він межує з житловими будинками. І це хоч якась офіційна інформація, яку люди змогли отримати через 14 годин після того, як інформація про обсервацію в Санжарах”, - зазначила вона.

Крім того, є інформація, що директор санаторію "Нові Санжари" написав заяву на звільнення.

Як повідомляв УНІАН, у медцентр МВС “Нові Санжари” мають доправити евакуйованих з Китаю людей, які сьогодні прибули до України. Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідеміологічного контролю і безпеки. 

Місцеві мешканці злякались сусідства з карантином та перекрили трасу М-22 Полтава-Олександрія на знак протесту. 

Вранці між протестувальниками та поліцейськими виникла короткострокова сутичка. Як заявляли пікетувальники, якщо евакуйованих привезуть у Нові Санжари, то будуть «палити шини, лягати під колеса, перекривати державну трасу». МВС підвело на місце подій бронетехніку.