Правоохоронці склали відносно жінки адміністративний протокол / фото facebook.com/MVS.LVIV

Поліція притягнула до відповідальності чернівчанку за поширення неправдивих чуток про новий вірус COVID-19.

Про це повідомили в поліції Чернівецької області.

Зазначається, що 59-річна чернівчанка брала активну участь у зібранні мешканців одного з багатоквартирних будинків у Чернівцях. Не володіючи достовірними фактами про вказане захворювання, жінка поширила неправдиві дані через засоби масової інформації.

Відео дня

"Такі дії могли призвести до соціальної напруги, порушення громадського порядку та інших негативних наслідків", - зазначили в поліції.

Читайте такожСупрун про перший випадок коронавірусу в Україні: зберігайте спокій, поширюйте здоровий глузд

Правоохоронці склали відносно жінки адміністративний протокол за ознаками статті 173-1 (Поширювання неправдивих чуток) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

Як повідомляв УНІАН, 3 березня в Україні було підтверджено перший випадок інфікування новим коронавірусом - його виявили у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців. Чоловік із 29 лютого перебуває в обласній лікарні. Його стан покращується. Дружина не має ознак захворювання, але згодом через протести сусідів вона погодилась на обсервацію.

На сьогодні в лабораторії МОЗ досліджується ще 10 біологічних зразків на наявність нової коронавірусної інфекції.