Київ готується до можливого поширення коронавірусу / фото УНІАН

У тому випадку, якщо в Києві буде поширення коронавірусу, влада не виключає закриття столичних шкіл, дитсадків та громадського транспорту.

Як повідомляє BBC, про це розповів столичний міський голова Віталій Кличко.

За його словами, жодних гарантій того, що хворих на коронавірус у Києві найближчим часом не виявлять, влада дати не може.

Відео дня

"Ми не можемо гарантувати, що хворих на коронавірус у Києві не буде. Ми ж бачимо, що немає жодної країни у Європі, де б не було хворих на коронавірус. А Італія навіть ввела карантин, закрила аеропорти", - каже Кличко.

Мер наголосив, що влада готова до будь-якого розвитку подій: закуплено експрес-тести, проводиться роз'яснювальна робота у школах та дитсадках, дітям вимірюють температуру.

Читайте такожКоронавірус в Україні: останні новини станом на 10 березня (онлайн)

"Також проводимо пояснювальну роботу з киянами, розповідаємо, як примітивно можна уберегтися. Ми бачимо, як ця хвороба поширюється у європейських країнах, і робимо все можливе, аби бути готовими", - заявив Кличко. І додав, що у Києві вже підготували сім шпиталів, де в разі чого хворих готові прийняти інфекційні відділення для дітей та дорослих.

"Готуємося, сподіваємося на краще", - каже Кличко.

На питання про те, чи можуть в разі виявлення коронавірусу в Києві закрити школи й дитсадки, міський голова відповів ствердно: "Якщо почнеться поширення цієї хвороби, то ми готові й до такого розвитку ситуації, коли будуть заборонені всі заходи, де є скупчення людей, і ми будемо закривати школи та дитячі садки, щоб ця хвороба не розповсюджувалася".

Читайте такожНових випадків інфікування COVID-19 в Україні не зафіксовано – МОЗ

Так само, додає Кличко, не виключений і сценарій закриття в Києві громадського транспорту - зокрема, метро. "Для цього повинен бути дійсно великий спалах хвороби. Ви зараз говорите вже про надзвичайні заходи - закрити метро. Я сподіваюся, що до цього не дійде, щоб ми закривали транспорт", - сказав мер.

Він додав, що влада здійснює превентивні заходи на транспорті, зокрема його двічі на день дезінфікують.

Як повідомляв УНІАН, у МОЗ раніше заявили, що підстав для запровадження в Україні обмежень на проведення масових заходів наразі немає.