Ілюстрація / REUTERS

Після виявлення випадку інфікування коронавірусом у Чернівецькій області до запобігання хворобі активно готуються у Києві.

Про це повідомив мер столиці та голова КМДА Віталій Кличко на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте такожКоронавірус в Україні: симптоми COVID-19, як не заразитися

Відео дня

Очільник міста наголосив, що у Києві поки випадків захворювання не зафіксовано. 

"У столиці підготовлені бази в семи столичних лікарнях для госпіталізації пацієнтів з підозрою на коронавірус. Три з них - для дорослих, три - для дітей і одна - для вагітних", - написав мер на своїй сторінці у фейсбуці. На випадок погіршення епідемічної ситуації у Києві були визначені додаткові заклади охорони здоров’я, де є окремо розташовані корпуси.

Окрім цього, були підготовлені дві спеціалізовані бригади екстреної допомоги для транспортування людей з підозрою на коронавірус, а карети швидких та комунальний громадський транспорт Києва обробляють дезінфекційними засобами. Також Кличко заявив про те, що доручив департаментам освіти та охорони здоров’я КМДА організувати вимірювання температури всім вихованцям дитячих садочків та учням столичних шкіл кожного ранку.

"Столична влада, з власної ініціативи, замовила обладнання для проведення експрес-тестів на коронавірус в обох аеропортах Києва. Щоб пасажирам, у яких виявили високу температуру або ознаки можливого захворювання, могли зробити тест безпосередньо в аеропорту", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 березня, в Україні зафіксовано перший випадок захворювання на коронавірус. Захворів чоловік, який повернувся з Італії. Він подорожував з дружиною, яка наразі перебуває в самоізоляції.

Довідка УНІАН. Наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

28 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку глобального ризику поширення нового коронавірусу COVID-19 з «високого» до «дуже високого».

Станом на 3 березня у світі зареєстровано 90 тис. 937 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 тис. 117 летальні, одужали 48 тис. 017 осіб.