Юрія Вербицького закатували до смерті / фото ЄвроМайдан-EuroMaydan

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту Сергія Мисливого, підозрюваного у катуванні активістів Майдану Юрія Вербицького та Ігоря Луценка в січні 2014 року.

Про це у Facebook повідомила адвокат Євгенія Закревська.

Читайте такожСлідчі затримали ще одного підозрюваного у викраденні активістів Майдану Луценка і Вербицького

Відео дня

За її словами, Мисливий перебуватиме під арештом до 8 травня.

Як повідомляв УНІАН, у січні 2014 року Луценка і Вербицького невідомі викрали з Олександрівської лікарні та вивезли з Києва. Після тортур їх залишили у лісі. Вербицький від отриманих травм помер. 22 січня 2014 року його тіло виявили у лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області. Розгляд цієї справи триває і донині.

На лаві підсудних перебуває "тітушка" Олександр Волков, якого в липні 2017 року було взято під варту. Йому інкримінується створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, незаконне позбавлення волі, катування, умисне вбивство, незаконне перешкоджання організації або проведенню мирних зібрань.

За даними прокуратури, Волков контактував з безпосереднім керівником (організатором і координатором) викрадення - Неживовим. Під час одного з контактів Волков перебував в офісі Олексія Чеботарьова, якого правоохоронці підозрюють в організації та координації дій "тітушок". Злочин вчинила група осіб, більшість з яких переховується від слідства й суду.

У кримінальному провадженні, крім Волкова, за даними прокуратури, фігурує ще 10 осіб.

10 березня 2020 року було затримано підозрюваного у цій справі, який перебував у розшуку 5 років, Мисливого.

Потерпілий у справі Луценко повідомив у Facebook, що "його роль - більше, ніж звичайного тітушки-піхотинця. Щось типу заступника командира групи захоплення. Мав, за версією слідства, стосунок до безпосередньо викрадення нас з Вербицьким на території Олександрівської лікарні вночі 21 січня 2014 року".

За словами Луценка, Мисливий працював на постійній основі у групі екс-президента чернігівського футбольного клубу "Десна", бізнесмена та кримінального авторитета, який за часів президентства Віктора Януковича був "наглядачем" за "Укрспиртом" Чеботарьова. Ця група займалася силовими акціями проти учасників Революції гідності.