Юрія Вербицького після викрадення знайшли мертвим / Фото ЄвроМайдан – EuroMaydan

Затримано підозрюваного у справі катування Юрія Вербицького та Ігоря Луценка, який перебував у розшуку 5 років.

Про це повідомила прокурор Генеральної прокуратури Юлія Малашич на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні нами затримано одного з підозрюваних в справі викрадення і катування Юрія Вербицького та Ігоря Луценка, вбивства Юрія. Підозрюваний перебував в міжнародному розшуку 5 років!!! Як тільки суд визначить дату обрання йому запобіжного заходу, я обов'язково повідомлю», - йдеться у дописі.

Відео дня

Своєю чергою потерпілий у цій справі, колишній народний депутат Ігор Луценко також у Facebook повідомив ім’я затриманого – це Мисливий Сергій Анатолійович.

«Його роль - більше, ніж звичайного тітушки-піхотинця. Щось типу заступника командира групи захоплення. Мав, за версією слідства, стосунок до безпосередньо викрадення нас з Вербицьким на території Олександрівської лікарні вночі 21 січня 2014 року», - написав Луценко.

Читайте такожГерої Небесної сотні стали символом незламності та джерелом натхнення для українських воїнів - Зеленський

За словами Луценка, Мисливий працював на постійній основі у групі «спиртового короля» Олексія Чеботарьова (Чеботарьов - екс-президент чернінівського футбольного клубу «Десна», бізнесмен і кримінальний авторитет, за часів президентства Віктора Януковича був «наглядачем» за «Укрспиртом»), яка займалася силовими акціями проти учасників Революції гідності, отримував за це гроші, а також йому винаймали «службову» квартиру.

Довідка УНІАН. У січні 2014 року Луценка і Вербицького невідомі викрали з Олександрівської лікарні та вивезли за межі Києва. Після тортур їх залишили у лісі. Вербицький від отриманих травм помер. 22 січня його тіло виявили у лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області. Розгляд цієї справи триває і донині.

Читайте такожСправа про викрадення майданівців: свідок розповів, як бандити просили правоохоронців заарештувати активістів

На лаві підсудних перебуває «тітушка» Олександр Волков, якого ще в липні 2017 року було взято під варту. Йому інкримінується створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, незаконне позбавлення волі, катування, умисне вбивство, незаконне перешкоджання організації або проведенню мирних зібрань.

За даними прокуратури, Волков контактував з безпосереднім керівником (організатором і координатором) викрадення - громадянином Неживовим. Під час одного з контактів Волков перебував в офісі Чеботарьова, якого правоохоронці підозрюють в організації та координації дій «тітушок». Злочин вчинила група осіб, більшість з яких переховується від слідства й суду.

У кримінальному провадженні, окрім Волкова, за даними прокуратури, фігурує ще 10 осіб.