Фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко привітав медиків з професійним святом.

У своєму Twitter Порошенко написав: «Шана українським медикам за милосердя та благородне служіння! Вдячний за кожне врятоване життя».

В розміщеному на сайті глави держави вітанні йдеться: ”Російська агресія змінила Українську державу і свідомість кожного з нас. Загострилося відчуття важливості безцінного скарбу - життя та здоров’я наших співвітчизників”. 

На думку Порошенка, найтепліших слів вдячності заслуговують медичні працівники, які рятують тих, хто на сході України захищає мирний сон наших дітей і боронить рідну землю. ”Ваш надзвичайний професіоналізм і патріотизм, надважка щоденна копітка праця на межі самозабуття є прикладом для наслідування”, - зазначив Порошенко. 

”На моє глибоке переконання, нинішня реформа системи медичного обслуговування неможлива без вагомої підтримки, досвіду та прагнення змін на краще кожного медичного працівника й лікаря, адже запорукою успіху є наші спільні зусилля на шляху до єдиної мети”, - заявив глава держави. 

Читайте такожВ українській медицині не відбувається реальних реформ - експерти

Порошенко побажав, щоб лікарська честь, громадянська відповідальність і висока моральність і надалі були надійним дороговказом у професійній діяльності.

Президент побажав медикам та їхнім родинам наснаги, невичерпних життєвих сил і благополуччя.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк теж висловив свою глибоку подяку всім науковцям-медикам, практикуючим лікарям, фельдшерам, медсестрам, санітарам, фармацевтам, «усім самовідданим, по-справжньому героїчним людям, які за покликом серця опікуються нашим здоров’ям, лікують нас від недугів, рятують наші життя».

Читайте такожПорошенко нагадав про День батька й показав, як його привітали діти (відео)

Прем’єр-міністр побажав медикам стійкості, здійснення усіх задумів, миру та затишку.