REUTERS

Про це заявив адвокат Савченко Ілля Новіков в ефірі "Подробностей".

"Вирок буде обвинувальний, і близько 13 років, може бути і більше. Нас це не бентежить і не цікавить. Ми розуміємо, що не від цієї цифри залежить, коли вона повернеться додому", - сказав Новіков.

Читайте такожЄС твердо вимагає звільнення Надії Савченко - заява

Відео дня

За його словами, захист української льотчиці не сподівається на справедливий вирок, тому що правосуддя в Росії змінилося за останні 20 років.

"Справедливого правосуддя не буде. Російське правосуддя стало за останні 20 років смішним. Савченко не відпустять просто так. Це буде удар по керівництву країни", - підкреслив Новіков.

Довідка УНІАН. Савченко викрали бойовики на Донбасі, а потім її перевезли в Росію, де звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів. У той же час, за даними захисту, вона не могла бути причетна до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої смерті.

26 жовтня 2014 року на позачергових виборах Савченко була обрана народним депутатом за списком партії "Батьківщина". Верховна Рада делегувала її в ПАРЄ.

24 квітня цього року Слідчий комітет РФ висунув Савченко остаточне звинувачення у нібито пособництві вбивства двох і більше осіб та незаконному перетині кордону.

Читайте такожСавченко продовжили арешт до 30 вересня

21 травня її адвокат Марк Фейгін заявив, що попереднє слідство завершено. Фейгін зазначив, що Савченко звинувачують за трьома епізодами: пособництві у вбивстві російських журналістів, незаконному перетині кордону Росії, а також замаху на вбивство п'яти осіб. Маються на увазі громадяни, які врятувалися після обстрілу російських кореспондентів під Луганськом, сказав він.

6 травня Басманний суд Москви продовжив термін арешту Савченко до 30 червня.

Московський міський суд 10 червня за клопотанням Слідчого комітету РФ продовжив термін арешту Савченко ще на три місяці - до 30 вересня, загалом до 15 місяців утримання під вартою.