Ілюстрація \ REUTERS

Близько 100 українців з Балі (Індонезія), які на вихідних прибули в Україну, розмістили на обсервацію у Києві в готелі «Козацький».

Читайте такожТуристи з Балі заявляють, що їх не попередили про обсервацію, а тепер пропонують платну

Про це повідомила речниця міністра оборони Світлана Павловська. «Сьогодні о 6:00 державне підприємство Міністерства оборони України «Готель «Козацький», що у Києві, розмістив 100 осіб, які прибули з Балі та Катару", - розповіла вона.

Відео дня

Речниця Міноборони нагадала, що на виконання вимоги президента України з метою убезпечення розповсюдження епідемії всі, хто прибуває до країни, повинні пройти обсервацію протягом 14 днів. До готелю «Козацький» звернулась місцева влада з проханням надати допомогу у вирішенні даного питання.

«Три автобуси у супроводі автомобілів поліції доставили прибулих до місця проведення обсервації. Деякі з поселених не погодились з необхідністю дотримання визначених заходів перестороги. На них складено адміністративні протоколи», - зазначила Павловська.

За її словами, готель «Козацький» 20 днів знаходився на карантині і був практично законсервований. Зараз весь персонал готелю на місці. Всі працюють у захисних костюмах. Прибулі з Балі та Катару українці повинні дотримуватись режиму і знаходитись у номерах. Їжа буде їм надаватися до номерів.

«Зараз відновлюються усі функції готелю щодо забезпечення всім необхідним тих, хто буде перебувати в обсервації. Вирішується питання відновлення високошвидкісного Інтернету. Крім того, очікується ще одна група українців, які проходитимуть обсервацію у даному готелі Міністерства оборони», - додала речниця відомства.

Як повідомляв УНІАН, 27 березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував на вихідні повернення українців з-за кордону попри закриття пасажирського сполучення і, зокрема з Індонезії. За даними МЗС, на острові Балі в Індонезії застрягли 740 українців, які очікували на евакуацію "Катарськими авіалініями" до Катару для пересадки на літак української компанії SkyUp.