Україна повністю припиняє пасажирське сполучення у ніч проти 28 березня / Фото УНІАН

МЗС робитиме усе можливе для повернення майже тисячі українських громадян, які застрягли на Балі в Індонезії, на курорті Гоа в Індії, у Перу та на острові Палау.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив у відеозверненні до українців, які залишаються за кордоном в умовах припинення авіаційного сполучення починаючи з 28 березня.

Читайте такожКордон на замку: завтра в Україну не можна буде потрапити ні літаком, ні потягом, ні автобусом (відео)

Відео дня

"Майже увесь світ закрив кордони. Україна також повністю припиняє регулярне пасажирське сполучення опівночі, з 27 на 28 березня. Наразі залишиться можливість перетнути кордон лише пішки або на авто. Але ми в жодному разі у Міністерстві закордонних справ не припиняємо надавати вам допомогу. Ми знаємо, що на Балі вас 700, на Гоа 154, півсотні людей у Перу, і навіть на острові Палау у Тихому океані є 9 наших громадян", - сказав Кулеба.

За словами міністра, МЗС відомо про кожного українця, котрий потребує захисту, допомоги і бажає повернутися додому.

"Ми знаємо, що ви доклали максимум зусиль, спробували зареєструватись на рейси, ви шукали можливості повернутися. Ми допомагали вам чим могли. Ми знаємо про щоденні штрафи за перевищення термінів перебування в країнах, де ви знаходитеся, і будемо займатися вирішенням цих проблем. Я хочу вам сказати одне: МЗС вас не залишає. Ми шукаємо можливості повернути вас і після того, як буде закрите регулярне пасажирське сполучення. Для тих, хто застряг за кордоном на цей час, ми будемо надавати максимальну допомогу", - запевнив Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, 23 березня у МЗС заявили, що на Балі 740 українців очікують на евакуацію "Катарськими авіалініями" до Катару для пересадки на літак української компанії SkyUp. Очікувалося рішення від авіаперевізника Qatar Airways про виділення спецрейсів за маршрутом з Денпасара (Балі) до міста Доха (Катар).

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.