Юлія Кузьменко / REUTERS

Печерський районний суд Києва до 30 травня продовжив арешт дитячому кардіохірургу Юлії Кузьменко, яка є однією з підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Як передає кореспондент УНІАН, засідання відбувалося у закритому форматі через карантин і транслювалося на сторінці у Facebook "Free Dr Kuzmenko".

Читайте такожСправа Шеремета: у поліції стверджують, що Кузьменко вдруге відмовилась від поліграфа

Відео дня

"У задоволенні клопотання адвоката... про зміну запобіжного заходу відмовити, клопотання слідчого задовольнити - продовжити строк тримання під вартою підозрюваній до 30 травня включно", - зазначив слідчий суддя Олег Білоцерківець.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь. Також у справі фігурує подружжя добровольців Інни ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, закладала вибухівку під авто журналіста, та Дугарь, яка напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.

Суд обрав Антоненку та Кузьменко запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь – запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.