Чорнобильська зона палає вже понад тиждень / Фото: ДСНС

Кабмін виділив майже 45 млн грн з резервного фонду держбюджету для ліквідації пожеж у Чорнобильській зоні. Гроші підуть на забезпечення необхідними засобами підрозділів рятувальників.

Ситуація в зоні відчуження особливо небезпечна, бо може призвести до забруднення території радіоактивним пилом, повідомляє прес-службу Міністерства енергетики та захисту довкілля.

Читайте такожНа Житомирщині вогонь від сухої трави перекинувся на село, зайнялося 27 будівель

Відео дня

За інформацією Укргідрометцентру, тенденцією останніх років є підвищення температурного режиму та значне зростання кількості днів з максимальною температурою вище норми. Це призвело до виникнення періоду надзвичайної пожежної небезпеки по всій території України.

Як повідомляв раніше УНІАН, правоохоронці вже затримали підозрюваного та вручили йому підозру – це 27-річний житель Поліського району. Він каже, що підпалив дикорослу траву в декількох місцях поблизу покинутої місцевої ферми заради забави.

Зараз вогонь наближається до сховищ радіоактивних відходів "Підлісний", де розташовані найбільш високоактивні радіаційні відходи всієї Чорнобильської зони.