З ОРЛО Україна планує отримати близько 10 осіб \ фото ОП

Віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій  Олексій Резніков заявив, що в рамках першого етапу обміну утримуваними особами на Донеччині Україна передала 10 осіб та отримала 9 українських громадян.

Читайте такожРозпочався обмін з "ЛДНР" утримуваними особами: Україна повертає 19 своїх громадян

Про це він повідомив в ефірі телеканалу «Україна-24». «Обмін розпочався зранку, і перша частина обміну вже відбулася. Безпосередньо в Донецькій області відбувся обмін «10 на 9», тобто українська сторона передала на непідконтрольні території 10 осіб та ми отримали 9 осіб», - заявив Резніков.

Відео дня

Він відзначив, що звільнені бранці будуть направлені для проведення медичного огляду та 14-денної обсервації.

За словами Резнікова, друга частина обміну відбудеться вже в Луганській області.

Він відзначив, що з ОРЛО Україна планує отримати близько 10 осіб.

Також Резніков зауважив, що в рамках першого етапу обміну на Донеччині «до нас прибули громадяни України, поки що це тільки чоловіки, є цивільні, є і військові».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 квітня, зранку розпочався черговий етап обміну, в рамках якого Україна повертає 19 громадян з тимчасово окупованих територій.

8 квітня учасники Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі домовились не пізніше Великодня - 19 квітня - здійснити обмін утримуваними особами.