REUTERS

Народний депутат Надія Савченко, яка була викрадена терористами і вивезена до Росії і зараз утримується у в'язниці в РФ, приготувалася до етапування з Москви.

Про це в Twitter повідомив російський адвокат Микола Полозов.

"Були у Надії. У СІЗО їй повідомили, що найближчими днями етапують. Вона вже зібрала речі. Рішуча і безстрашна", - написав Полозов.

Відео дня

Читайте такожСавченко загрожує 25 років тюремного ув'язнення у Росії

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Савченко звернулася за допомогою до Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, президента ПАРЄ Анн Брассер і президента Європарламенту Мартіна Шульца.

У листі-зверненні, який було оприлюднено адвокатом Марком Фейгіним, Савченко зазначає, що рішення прокуратури РФ про перенесення розгляду її справи до Донецька Ростовської області прийняте з політичною метою, щоб перешкодити роботі захисників, а також ЗМІ висвітлювати судовий розгляд.

«Це місце (Донецьк Ростовської області – УНІАН) – головний центр і перевалочний пункт для переправляння російського зброї і проросійських сепаратистів так званих ЛНР і ДНР на територію України», – написала вона.

У листі вона також підкреслила, що там постійно перебувають тисячі озброєних людей, «які їдуть воювати в Україну проти законної української влади». Савченко також повідомила, що її адвокати постійно отримують погрози від прихильників ЛНР і ДНР».

Вона також висловила переконання, що її матері і сестрі, які бажають бути присутніми на суді, «напевно загрожуватиме безпосередня небезпека їх життю».

13 липня кримінальну справу української льотчиці, народного депутата України Савченко, було направлено на розгляд до суду Ростовської області.

Читайте такожАдвокат: Савченко відмовили в розгляді кримінальної справи судом присяжних

Савченко викрали терористи на Донбасі, а потім її перевезли до Росію, де звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів. У той же час, за даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їх смерті.

Московський міський суд 10 червня за клопотанням Слідчого комітету РФ продовжив строк арешту Савченко до 30 вересня.

2 липня в Слідчому комітеті повідомили, що Савченко і троє її адвокатів завершили ознайомлення з матеріалами кримінальної справи в Росії.