Як повідомили УНІАН у секторі громадських зв'язків УМВС в області, починаючи з 13 вересня заяви на вступ до місцевої поліції подали понад 3 тис. молодих людей. Серед них 68,1% кандидатів – чоловіки, 7,6% претендентів – діючі працівники міліції, майже 60% від усіх, хто подав анкети, мають вищу освіту. Серед кандидатів у патрульну поліцію Чернігова – понад 300 жителів інших регіонів України.

Читайте такожУ Черкасах стартував набір до поліції

За словами начальника УМВС в області Едуарда Альохіна, принцип відбору до поліції простий та об’єктивний, із загальної кількості кандидатів, згідно з певними критеріями, буде відібрано 200 найкращих, які показали найвищий результат за всіма позиціями. "Є умови конкурсу і вони однакові для всіх: це рівень освіти, інтелект, вміння оперативно реагувати на події, фізична підготовка кандидата", - зазначив він.

Відео дня

Набір кандидатів до нової патрульної поліції Чернігова триватиме до 5 жовтня. Очікується, що у січні-лютому 2016 року, після тримісячного курсу навчання, на вулиці міста вийдуть 200 патрульних поліцейських.