Фото пресс-служба СБУ

Про це УНІАН повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Читайте такожЖителю Києва загрожує 12 років за напад на хлібний кіоск заради батона

«Працівники військової прокуратури Житомирського гарнізону спільно зі співробітниками військової контррозвідки СБУ та слідчого відділу Головного управління Національної поліції у Житомирській області в м. Бердичів виявлено факт незаконного зберігання майором - заступником командира однієї з військових частин у власному гаражі набоїв, піротехнічних виробів та вибухових речовин». – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зокрема, за даними ГПУ, «під час проведення обшуку вилучено півтисячі вибухових пакетів, майже тисячу електродетонаторів, сотню капсуль-детонаторів, близько 3 кг пороху, більше тисячі набоїв різних калібрів, набоїв зондувальних (НЗП - для вимірювання швидкості та напряму вітру) - 880 шт, а також 226 піротехнічних патронів, інші освітлювальні та імітаційні патрони».

Вказаного військовослужбовця затримано в поряду ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Проводяться першочергові слідчі дії.

Слідчим готується до суду клопотання про застосування стосовно затриманого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, про арешт тимчасово вилученого майна та відсторонення підозрюваного від посади.

Перевіряються версії щодо причетності затриманого до викрадення боєприпасів та вибухівки, а також до підготовки терористичних актів, йдеться в повідомленні.