facebook.com/ato.news

Так, фахівці центру розмінування Збройних Сил України організовують допуск місцевим енергетикам до небезпечних ділянок, аби ті мали можливість проводити дефектування та ремонтно-відновлювальні роботи високовольтних ліній електропередач Вуглегірської ТЕЦ, повідомляє прес-центр АТО на свої сторінці у Facebook.

Читайте такожУ Сватовому сапери вже знищили понад 28 тисяч вибухонебезпечних предметів

facebook.com/ato.news

За даними прес-центру, поблизу Світлодарська сапери перемістили об’єкт на іншу ділянку за допомогою заряду малої потужності. Далі роботизована система MOD-2 випробувала вибухонебезпечний предмет в декількох проекціях, що дало можливість підійти до об’єкту та відзняти маркування російської протитанкової міни.

Відео дня
facebook.com/ato.news

«Ми виявили російську касетну протитанкову міну ПТМ-3, котра спрацьовує дистанційно, - повідомив керівник саперного підрозділу з позивним «Самаран». – Вона могла спрацювати в момент, коли поблизу проїжджала б автівка чи військова бронетехніка. Тому ми працювали швидко та ефективно».

facebook.com/ato.news

У прес-центрі наголосили, що «ця дистанційна вибухівка вкотре підтверджує присутність російського озброєння на території України. За домовленостями досягнутими у Мінську, українські Збройні Сили не використовують такі касетні протитанкові міни».