Геращенко / Фото: УНИАН

Про це уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Ірина Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, вона розповіла, що на сьогоднішній зустрічі робочої підгрупи з питань безпеки, у якій Україну представляє Євген Марчук, ключовим було питання розмінування.

Читайте такожКонтактна група погодила першочергові місця уздовж лінії розмежування для розмінування

Відео дня

"По чотирьом із 12 визначених інфраструктурних життєво важливих об'єктів на лінії зіткнення, розмінування вже розпочалося. Також була гостра дискусія щодо порушення режиму припинення вогню (на жаль, в останні дні ситуація значно погіршилася) і порушень з відводом важкої техніки", - повідомила Геращенко.

За її інформацією, в економічній групі, де Україну представляє Ігор Веремій, ключовими питаннями залишаються питання водопостачання і життєдіяльності регіону. Також обговорювалася екологічна ситуація в Україні.

Читайте такожКонтактна група погодила першочергові місця уздовж лінії розмежування для розмінування

"Протимінна діяльність є ключовою для обговорення в гуманітарній і безпековій підгрупах. І звичайно, гуманітарна і економічна ситуація напряму пов'язані з безпекою", - заявила Геращенко.