REUTERS

Таке рішення суддя пояснив тим, що вивчення відеозапису «не означає, що захист щось отримає», передає "Радіо Свобода".

Раніше адвокати Савченко представили докази того, що вона була викрадена з території України і вивезена до Росії. За їхніми даними, до викрадення причетний лідер угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький, а також кілька російських слідчих, зокрема, підполковник ФСБ Сергій Почечуєв. Відповідні документи були надані захисту українською стороною. Проте суд відмовився долучати їх до матеріалів справи, як і докази того, що Савченко не могла коригувати вогонь із радіовежі, в чому її звинувачують, оскільки на цю вежу фізично неможливо вилізти.

Читайте такожПрокурори хочуть підробити результати экспертизи, аби заявити про порушення Корбаном умов домашнього арешту - адвокат

Відео дня

У Росії Савченко звинувачують у причетності до вбивства двох журналістів і незаконному перетині російського кордону. Вона всі звинувачення відкидає.

У середині грудня суд продовжив арешт Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування. Адвокати Савченко повідомляють, що їхня підзахисна втратила вже понад 15 кілограмів ваги.