Прогулочный катер

Як повідомили УНІАН у прес-службі суду, відповідне рішення суд прийняв 8 лютого.

«До суду надійшло клопотання слідчого про продовження строку тримання під вартою капітану судна «Іволга». Обґрунтовуючи своє клопотання, слідчий відзначив, що 17 жовтня в смт Затока Білгород-Дністровського району Одеської області близько 200-300 м від берега через перевантаження і погіршення погодних умов хвилею перекинуло судно «Іволга», - відзначили в суді, додавши, що в результаті трагедії пасажири і екіпаж опинилися у водах Чорного моря.

Загинули 20 людей, ще стільки ж були доставлені в лікарню з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості.

Відео дня

Читайте такожВ лимані знайдено тіло ще однієї жертви з катеру "Іволга", тепер загиблих 20

Слідчий відзначив, що досудове слідство ще не завершено, строк досудового розслідування продовжено до 6 місяців, у справі необхідно отримати висновки судово-медичних експертиз і остаточний висновок службового розслідування Міністерства інфраструктури України щодо трагедії вищеназваного судна.

Адвокат підозрюваного заперечував проти задоволення клопотання, мотивуючи це тим, що відсутні ризики, які б вказували на необхідність обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Захист просив суд врахувати, що підозрюваний має постійне місце проживання, дружину - тобто, не має наміру переховуватися від слідства.

Підозрюваний просив замінити йому запобіжний захід на більш м'який, не пов'язаний з триманням під вартою.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня 2015 року в Чорному морі в районі селища Затока Білгород-Дністровського району Одеської області перекинувся катер «Іволга», на борту якого перебувало близько 40 осіб, із яких 20 загинули. Останнього із загиблих виявили 19 листопада.

Читайте такожСуд заарештував катер "Іволга"

За фактом аварії відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Капітана судна взяли під варту.

14 грудня 2015 р. Київський районний суд Одеси відмовився пом'якшити йому запобіжний захід.