krymr.org

Про повідомив голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов, передає Крим.Реалії. "28 березня приступають до несення служби представники "Аскер", на посилення прикордонної та митної служб. Отримали всі дозволи, все узгоджено. У нас йде посилення адмінкордону в повному обсязі. Якраз із початком командно-штабних навчань", – повідомив Олександр Воробйов.

Читайте такожНовий формат блокади Криму: активісти хочуть почати чергування на адмінкордоні вже цього тижня

20 вересня 2015 року почалася безстрокова акція із блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

Відео дня

У середині січня 2016 року акція з блокади Криму змінила формат. Її учасники готувалися до спільного з українськими прикордонниками несення служби в складі об'єднання "Аскер". Спікер Держприкордонслужби Олег Слободян розповів, що заліки за результатами спецпідготовки склали 33 з 60 активістів.

За словами Слободяна, функції в активістів – консультативні. Вони не матимуть права безпосередньо втручатися в роботу контрольних служб на адмінкордоні з Кримом, спільно з ними перевіряти документи або оглядати багаж. Вони матимуть право лише рекомендувати або радити.