Красный крест / dt.ua

Як повідомили УНІАН в Інформаційному відділі Товариства Червоного Хреста України, міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – це найбільша гуманітарна мережа в світі.

Загалом у світі діють Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ), Міжнародна федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП) та 190 національних Товариств Червоного Хреста, в тому числі і Товариство Червоного Хреста України.

Читайте такожЧервоний Хрест роздав жителям зони АТО близько 60 тонн продуктів

Відео дня

Товариство Червоного Хреста України – це майже 4 млн осіб, об’єднаних у 48 тис. 673 первинних, 630 районних, міських та міськрайонних, а також 24 обласні та Київську міську організації. Таким чином, це найбільша в Україні благодійна громадська організація.

Всесвітнє співтовариство Червоного Хреста і Червоного Півмісяця об'єднує у своїх лавах майже 500 тис. співробітників і 17 млн добровольців, які допомагають тим, хто постраждав внаслідок стихійних лих і збройних конфліктів, надають допомогу жителям міст і важкодоступних регіонів, а також захищають інтереси найуразливіших груп населення у тісній співпраці з органами державної влади.