/ Фото УНІАН

Як повідомляє прес-центр СБУ, правоохоронці задокументували, що процесуальні керівники справи вимагали в екс-депутата 45 тисяч доларів за зміну статті обвинувачення на менш тяжку. Під час "торгів" сума зменшилася до 15 тисяч доларів.

Відео дня

Обом працівникам прокуратури АР Крим оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Триває досудове слідство.

Читайте такожВерховний суд дозволив арешт суддів, які служать окупаційній владі в Криму, без згоди Ради

Нагадаємо, Ганиша затримали 28 квітня 2015 року на пропускному пункті "Каланчак" у Херсонській області.

На початку серпня 2015 року прокуратура Криму направила до суду обвинувальний акт стосовно нього за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Встановлено, що 6 березня 2014 року Ганиш взяв участь у засіданні Верховної Ради АР Крим, на якому було прийнято незаконне рішення про проведення "референдуму" щодо статусу Криму, на заявлених згодом результатах якого грунтує правомірність окупації Криму Росія.

Читайте такожСБУ привітала колишніх колег в окупованому Криму з "днем зрадника" (відео)

11 квітня 2014 року Ганиш продовжив свою діяльність уже в незаконно створеному органі – "Державній раді Республіки Крим" та, зокрема, брав участь у засіданні вказаного органу, на якому було прийнято так звану "Конституцію Республіки Крим" як суб’єкта РФ.

У липні 2014 року обвинувачений балотувався шляхом самовисування кандидатом в депутати так званої "Феодосійської міської ради Республіки Крим", незаконні вибори до якої були призначені так званою "Державною радою РК".