Міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО наголошує на необхідності створення еміграційної служби у складі МВС.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні журналістам у Києві у рамках участі у 8-й Європейській міністерській конференції Ради Європи з питань міграції.

«В Україні відбувається процес створення міграційної служби, і я впевнений, що Кабінет міністрів створить її у складі МВС, адже цього вимагає життя», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Відео дня

При цьому він ще раз наголосив: «Ми так чи інакше, не дивлячись на спротив Секретаріату Президента, який саботує створення міграційної служби, ми її створимо».

Разом з тим, виступаючи на конференції, Ю.ЛУЦЕНКО поінформував, що, за даними Державної прикордонної служби України, з початку цього року до України в’їхало 16 млн. іноземців, а виїхало 15,5 млн. осіб. При цьому з початку року прикордонниками було затримано близько 3 тис. нелегальних мігрантів, співробітниками МВС - майже 10 тис. нелегалів.

Як наголосив Ю.ЛУЦЕНКО, саме тому основні завдання міграційної політики зводяться до здійснення управління міграційними процесами. У контексті цього одним із пріоритетних напрямків протидії нелегальній міграції є укладання двосторонніх угод про реадмісію, в першу чергу, з країнами походження і транзиту нелегальної міграції.

За словами Ю.ЛУЦЕНКА, на сьогодні Україною підписано та ратифіковано 17 угод про реадмісію, які визначають порядок передавання і приймання нелегальних мігрантів. Тривають відповідні переговори ще з 20 державами.

Ю.ЛУЦЕНКО також поінформував присутніх на конференції, що на сьогодні у Чернігівській області відкрито пункт тимчасового тримання нелегалів на 240 місць, у вересні заплановане відкриття такого пункту на Волині. Також МВС опрацьовує питання про створення додатково щонайменше ще 5 таких пунктів.

Нагадаємо, що раніше ЛУЦЕНКО виступав категорично проти залучення до Києва робочої сили з далекого зарубіжжя. І навіть дозволив своїм підлеглим вважати його расистом...

Так, в липні на засіданні колегії Головного управління МВС у Києві міністр запитав начальника відділу громадянства, імміграції і реєстрації фізичних осіб, скільки посвідок на проживання той видав громадянам з далекого зарубіжжя. Почувши цифру "сімдесят",  Юрій ЛУЦЕНКО заявив: "У нас що, своєї робочої сили не вистачає? Хочете до Китаю – беріть квиток і їдьте туди у відпустку. Можете вважати мене расистом, але ще один Харків або Одесу я в Києві влаштувати не дозволю. Установка така: видаємо дозвіл, тільки якщо він одружується з нашою. Тому що з такими темпами мені доведеться запрошувати в`єтнамців і китайців в міліцію замість вас!"