/ president.gov.ua

Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко випробував систему захищеного відеоконференцзв’язку, зателефонувавши голові Чернігівської обласної державної адміністрації Валерію Кулічу, який поінформував президента про поточну ситуацію в області.

Президент зазначив, що використання захищеного конференцзв’язку розширює можливості ефективної координації та взаємодії з регіонами України та наголосив, що "в умовах війни інформація, яка буде передаватися цими каналами зв’язку, буде захищена від тих вух, для яких ця інформація не передбачена".

Читайте такожВ РНБО розповіли про ще один фронт агресії Росії - кіберпростір

Порошенко наголосив на потенціалі захищеного відеоконференцзв’язку.

"Це створює нові можливості для покращення координації нашої роботи з регіонами. І не лише губернаторами. Коло абонентів в областях буде значно розширено", - підкреслив президент.

Главі держави також були продемонстровані виїзні вузли зв’язку та засоби урядового польового зв’язку. Окрема частина програми була присвячена перспективам нових інвестиційних проектів в Україні.

Порошенко також зазначив, що ДССЗЗІ дуже активно проводить роботу з модернізації систем захисту інформації.

Читайте такожУкраїнські хакери зламали сайт російського пропагандистського "Первого канала"

"Наприкінці 2013 – на початку 2014 років ситуація була жахливою. Ми мали повністю російське програмне забезпечення. Ми мали повністю відкритий доступ країни-агресора до усіх наших державних таємниць і фактично з нуля, з чистого аркушу, доводилося розробляти технічні та програмні засоби захисту інформації, забезпечити кардинальне переобладнання та перезавантаження систем конфіденційного зв’язку", - сказав він.

Президент також відзначив важливість співпраці Держспецзв’язку з Міністерством оборони, Службою безпеки України та прикордонниками щодо забезпечення захисту військового зв’язку та секретної інформації, яка принесла позитивні результати.

/ president.gov.ua