/ podrobnosti.ua

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, слідством встановлено, що в квітні 2014 року, коли місто Краматорськ було окуповане представниками терористичної організації «ДНР», 31-річний оперуповноважений сектора розкриття майнових злочинів відділу карного розшуку Краматорського МВ ГУМВС України в Донецькій області зрадив присязі та перейшов на бік бойовиків.

29 квітня 2014 року в актовій залі Краматорського міськвідділу міліції терористи «ДНР» за наказом одного зі своїх лідерів - Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) призначили міліціонера-зрадника виконуючим обов’язки начальника Краматорського міськвідділу міліції.

Під час роботи на бойовиків поплічник терористів вилучав вогнепальну зброю у мешканців міста Краматорська, які правомірно нею володіли, приховував злочинну діяльність терористів «ДНР», надав вказівки працівникам чергової частини не доповідати до главку області про кримінальні правопорушення, які вчинялися на території міста, а також контролював поміщення та утримання в ізоляторі тимчасового тримання громадян, які незаконно затримувалися бойовиками.

Відео дня

Читайте такожНа Донеччині заочно судитимуть "заступника генпрокурора ДНР"

Крім того, 19 травня 2014 року так званий начальник міськвідділу міліції та кілька озброєних бойовиків незаконно проникли до автосалону «Талісман» та за допомогою евакуаторів вивезли майно на загальну суму близько 6 мільйонів гривень.

Після звільнення міста від бойовиків колишній працівник міліції втік. Наразі він продовжує перебувати на тимчасово окупованій бойовиками території та працювати на терористів.

За вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст.258-3 (створення або участь в терористичній групи чи терористичній організації), ч.4 ст.187 (розбій) КК України, чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, напередодні прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо екс-міліціонера, який під час окупації Краматорська погодився на пропозицію терористів та став "заступником" вказаного "начальника".