У Міносвіти уточнили, що наразі це лише оперативні дані / фото: instagram.com/alexander_topchiy

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України, зазначивши, що до цього обсягу входять як студенти-бюджетники, так і контрактники за всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями – бакалаври, магістри, спеціалісти та молодші спеціалісти.

При цьому на бюджет вступило 237 тис. 625 абітурієнтів, а на контракт – 227 тис. 654. Таким чином, майже половина зарахованих в цьому році абітурієнтів – 49% від загального обсягу – навчатимуться за кошти юридичних та фізичних осіб, йдеться в повідомленні.

Читайте такожНа педагогічні спеціальності зарахували абітурієнтів з найнижчими балами - Міносвіти

Відео дня

Серед зарахованих на бакалаврат кількість контрактників на 28 тис. 275 осіб перевищує кількість бюджетників. Аналогічна ситуація з абітурієнтами, що вступили до ВНЗ для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня “спеціаліст” – тут кількість бюджетників менша на 9 тис. 076 осіб.

Наразі це лише оперативні дані, вони не включають абітурієнтів, що вступають на інші, окрім денної, форми навчання, усіх пільговиків тощо, зазначили в Міносвіти.

Також у МОН повідомили, що традиційно серед контрактників найбільш популярною залишається спеціальність “Право” – більше 19,3 тис. абітурієнтів. Другу та третю сходинки рейтингу займають спеціальності “Менеджмент” та “Фінанси, банківська справа та страхування”.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві освіти і науки назвали топ-10 вузів, у яких збільшено кількість місць для навчання за держзамовленням у порівнянні з минулим роком.