adm.dp.gov.ua

«3D онлайн тур допоможе опинитися у першому в Україні музеї АТО, створеному Дніпропетровською ОДА та волонтерами. За допомогою смартфону чи комп’ютера можна роздивитись будь-який куточок вуличної виставки, де представлені близько 400 експонатів. Це військова техніка, яка воювала на Донбасі: БТР, медична «таблетка», міномет, зенітна установка, військовий джип», –заявив очільник Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба.

Читайте такожУ Харківській міськраді показали, як буде виглядати сквер на площі Свободи після реконструкції

Як зазначається, ідея такого 3D онлайн туру належить учаснику АТО Андрію Агаркову.

Відео дня

 «Коли вперше завітав до дніпровського музею АТО зрозумів – його повинні побачити всі українці. Це реальна історія боротьби за нашу незалежність, яку Дніпропетровська ОДА гідно втілила у життя, – сказав Агарков. – Своїми роздумами поділився з київським другом, який займається розробкою 3D турів».

Товариш Агаркова зробив світлини за допомогою професійних камер та спеціальних об’єктивів, проводив зйомку як на землі, так і в повітрі. Після чого обробив все у спеціальній програмі, завантажив на сторінку Google.

За даними прес-служби, 3D тур безкоштовний та доступний для кожного, хто має Інтернет.

Розробники планують його доповнити з появою другої частини музейної експозиції, яку відкриють до кінця року. Там буде інформація про бойовий шлях бригад і батальйонів, що воювали в зоні АТО, волонтерів, капеланів. Найбільший блок присвятять хлопцям з Дніпропетровщини, які загинули за незалежність Батьківщини.