26 июня крымские татары отмечают День флага / УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав на брифінгу помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

Він зазначив, що прикордонники фіксують розвідувальну активність російської сторони з використанням аеростатів на адмінкордоні з тимчасово окупованих Кримом.

Читайте такожМережі Metro та Ашан торгують в окупованому Криму в обхід санкцій – Reuters

Відео дня

Зокрема, 22-24 липня 2016 року були зафіксовані аеростати в районі Арабатської стрілки, а 7-12 серпня - в районі населених пунктів Волошине і Перекоп.

«Така розвідувальна активність російської сторони, швидше за все, пов'язана з моніторингом обстановки в районах основних контрольних пунктів в'їзду-виїзду на админгранице з тимчасово окупованих Кримом напередодні анонсованих на 24 вересня заходів з нагоди річниці громадської блокади Криму», - сказав Слободян.

«Під час акції кримських татар ми не виключаємо можливість провокацій з російської сторони, оскільки попереднє використання аеростата «Рись» відбувалося саме в період провокаційних дій спецслужб РФ, пов'язаних нібито з пошуком української диверсійно-розвідувальної групи», - додав Слободян.