СММ ОБСЄ поідомляє про відсутність безпеки в районі розведення сил / УНІАН

Про це йдеться в повідомленні місії в соціальній мережі Facebook.

«Обмежений доступ СММ ОБСЄ до ділянки розведення Петрівське/Богданівка – ЗСУ, «ДНР» не змогли гарантувати безпеку СММ (можливі міни)", – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим у спостережній місії знову нагадали, що СММ готова й може здійснювати спостереження, але їй потрібен доступ.

Відео дня

«Представник ЗСУ в СЦКК (Спільний центр з контролю та координації - УНІАН) присутній на місці в Богданівці, але не може гарантувати безпеку СММ. Представник ЗС РФ при СЦКК відсутній у Петрівському. СЦКК має сприяти забезпеченню безпечного й безперешкодного доступу СММ, координувати розмінування», – заявили в місії.

Читайте такожБойовики почали відводити сили у Станиці Луганській - Тука

Як повідомляв УНІАН, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петрівському і Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня – у Петрівському.

Речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що в зоні відведення військ у районі Петрівського проведено розмінування місцевості.

На 9 жовтня було заплановане відведення сил поблизу Станиці Луганської, проте через обстріли з боку російсько-терористичних військ Збройні сили України перенесли терміни відведення сил поблизу Станиці Луганської.