Ілюстрація / REUTERS

У Мінську під час акцій протесту затримано трьох громадян України, двох з них суд постановив депортувати на батьківщину, а ще одного заарештовано на 15 діб.

Про це у коментарі УНІАН повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

«Під час протестних акцій у Мінську затримано трьох громадян України. Одного з них притягнуто до адміністративної відповідальності, заарештовано на 15 діб. Кваліфіковано дрібне хуліганство і непокору законному розпорядженню або вимозі посадової особи державного органу при виконанні нею службових повноважень», - сказав дипломат.

Відео дня

«Щодо інших двох - судом ухвалено рішення депортувати їх в Україну. Наразі затримані громадяни України утримуються у центрі ізоляції правопорушників у Мінську», - зазначив Кирилич.

Читайте такожУкраїна, Польща і Литва закликали Лукашенка негайно звільнити всіх затриманих на акціях протесту

Як повідомляв УНІАН, 25 березня в Білорусі планувалося проведення акцій до Дня Волі, який в цьому році співпав з протестами, що тривають більше місяця через «податок на дармоїдів», який передбачає оподатковування непрацюючих людей.

Спроба провести акцію в Мінську завершилася масовими затриманнями, за оцінками правозахисників, відомо про понад 600 затриманих. Багатьох з них відпускали одразу після складання адміністративного протоколу.