Куликове поле патрулюють поліцейські наряди і військовослужбовці Нацгвардії / Фото Думська

В Одесі сьогодні, 2 травня, відкрили доступ на Куликове поле. Про це УНІАН повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області.

«Станом на 8.30 в Одесі відкрили всі пропускні проходи на Куликове поле. Прохід на цю територію здійснюється виключно через рамки металодетекторів», - сказали у відділі.

Зазначається, що з метою недопущення масових заворушень по периметру і по всій території Куликового поля патрулюють поліцейські наряди і військовослужбовці Національної гвардії України.

Читайте такожВ Одесі на заходах у пам'ять загиблих 2 травня порядок забезпечуватимуть 2 тисячі правоохоронців

Тут же знаходяться перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, начальник Головного управління Нацполиции в Одеській області Дмитро Головін, керівник управління СБУ в області Сергій Батраков.

Думська

Як повідомляв УНІАН, в Одесі на травневі свята правоохоронці посилили заходи безпеки. У місто прибули додаткові поліцейські спецпідрозділи з Києва і Дніпра. Раніше заявлялося, що громадський порядок на травневі свята в місті будуть забезпечувати понад 3 тис. правоохоронців.

У ніч на 2 травня поліція закрила Куликове поле для перевірки.

Думська

Раніше 1 травня вночі неподалік від Куликова поля був виявлений рюкзак з боєприпасами.

Читайте такожВ Одесі через повідомлення про замінування евакуювали з Куликового поля людей, які прийшли на мітинг

Довідка УНІАН. 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 осіб, постраждали близько 300. Почалися сутички в центрі міста, де були застрелені кілька людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якій також загинули люди.

Наразі в Малиновському райсуді розглядаються епізоди виробництва про масові заворушення 2 травня 2014 року. На лаві підсудних - 20 обвинувачених, з яких п'ятеро утримуються під вартою (у тому числі двоє росіян), до інших застосовані інші заходи.